Smart Parat Svar

Den landsdækkende læsequiz for 6.klasser

Quizzen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker. Det er en holdkonkurrence med 5 deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde de rigtige svar. Formålet er at sætte fokus på læsning og læselyst. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur. Der dystes i kategorier som politik, tegneserier, musik, computerspil, mytologi og sport.

Runderne i Smart Parat Svar:

Den indledende runde, også kaldet den lokale runde, afholdes onsdag d. 7. december på Brovst Bibliotek.

Vinderen går videre til den regionale runde, som foregår onsdag den 11. januar 2022 på Aalborg Bibliotek.

De 9 vindere fra den regionale runde går videre til den store landsfinale i Odense, som afholdes den 1. februar 2022 i Odense. Her bliver vinderklassen kåret til Danmarks klogeste 6. klasse.

Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det skal være sejt at læse, at vide noget - at være ”smart på øverste etage"!