Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 kr
Bibliotek
Target
Abonnér på kalender

Ordkraft på tur med Katrine Engberg

Den succesfulde krimiforfatterinde fortæller om sin seneste bog, Det Brændende Blad, som er det første bind i en ny krimiserie om den unge privatdetektiv, Liv Jensen.

Det Brændende Blad har et grundtema om flugt og baserer sig på Katrines egen familiehistorie. Startskuddet til bogen blev en politirapport, optaget i Skanør om natten den 6. oktober 1943, som registrerer de fædrene bedsteforældrenes flugt fra nazisterne, men undervejs i skriveprocessen blev også den mødrene gren af familien inddraget. Derfor foregår en del af bogen i Nordjylland, hvor Engberg-familien har sin oprindelse.

 

Katrine Engberg er kendt for Kørner/Werner-serien, som udspiller sig i forfatterens elskede fødeby, København, udgives i otteogtyve lande og hyldes af både anmeldere og publikum for sin originalitet og sit smukke sprog. Katrine beretter levende og humoristisk om skiftet fra et liv som koreograf og instruktør til springet ud i krimiforfattergerningen. Hun lukker publikum ind i sin krøllede hjerne og løfter sløret for de forskellige faser af skriveprocessen; fra de første, spæde idéer til den ekstensive research og redigeringsarbejdet. Hør om at optræde på Det Kongelige Teater for derefter at smide et fiktivt lig i lysekronen, om en evig søgen efter det perfekte mordvåben og om puslespil, hvor brikkerne én for én falder på plads.

 

På aftenen vil der være en kort introduktion til selve Ordkraft, Ord- og Litteraturfestival i Aalborg, der foregår 13.-15. april 2023.