bonnichsen

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 17:00
Pris
30 kr.
Bibliotek
Target
Abonnér på kalender

Barn af grænselandet (AFLYST)

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for PET (Desværre aflyst)

AFLYST

 

I 2020 er det 100 år siden, Sønderjylland blev genforenet med Danmark. I anledning af jubilæet står Folkeuniversitetet i Aarhus bag en ’forskerturné’, hvor forskere og andre eksperter tager ud i landet og deler deres viden om Genforeningen og grænselandet.

Brovst bibliotek får besøg af Hans Jørgen Bonnichsen, BA i kunst- og litteraturhistorie, tidligere operativ chef for PET.

 

Som barn af grænselandet vil Hans Jørgen Bonnichsen gennem familiens ikke altid lige lykkelige historie fortælle om, hvad det betyder at være en del af to kulturer. Fortællingen starter i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland, der blev en del af det stortyske rige. Det medførte, at 5000 unge sønderjyder mistede livet i 1. Verdenskrig i en kamp, der ikke var deres – heriblandt Bonnichsens tre onkler. Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt, men 2. Verdenskrig helede ikke det belastede naboskab. I 1955 blev der åbnet mulighed for fredelig sameksistens ved en aftale

Ingen tilmelding

Foredraget er støttet af: A.P. Møller og Hustru Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Folkeuniversitetet og Genforeningen 2020.

Pris
30