Nye krimier november 2018

02.11.18
Masser af gode nye krimier - du kan bestille med det samme her!

Rigtig mange gode nye krimier rammer bibliotekerne i november måned. Jeg har valgt mine tre favoritter ud 

Vi starter i Danmark, hvor Michael Katz Krefeld, starter en ny serie med bogen "Mørket kalder". Hovedpersonen er den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars. Hun har efter ustraffet overfald på ung kvinde været ude i selvtægtens navn og selv sørget for lidt retfærdighed. Desværre for hende har en ukendt person filmet hele optrinet og denne person forlanger fortsat selvtægt i lignende sager, hvis ikke han skal afsløre, hvad hun har bedrevet. Kan man andet end at glæde sig?

De sidste to er svenske. Vi starter med Michael Hjorth: En højere retfærdighed. Sebastian Bergman er tilbage - nu lever han af at afholde foredrag og skrive bøger. Han har nærmest ingen kontakt med det gamle team - men det ændres. Datteren er nærmest flygtet til almindeligt politiarbejde i Uppsala. Hun arbejder her på en sag om nogle grimme voldtægter og grundet sagens kompleksitet er resten af den gamle gruppe snart samlet her i et forsøg på at opklare denne makabre sag.

Sidst men ikke mindst er Lars Kepler tilbage i Lazarus. Sagen starter i Oslo, hvor en trofæ- og gravrøver findes myrdet i egen lejlighed. Senere samme dag kontaktes Joona Linna af tysk kollega, der beder ham hjælpe i denne bizare sag, der leder tankerne hen på genopstandelse. 7. bind i denne serie fra det svenske. Mig bekendt er det den mest læste skandinaviske serie i nyere tid - og kvalitetsmæssigt er dette her også på toppen.

Derudover er der masser af andre læseværdige krimier - husk de kan bestilles med det samme.

DANSKE

Peter Lundberg: Opgøret

Thomas Rathsack : Djævlens døtre

Steffen Jacobsen : Ghostwriter

Berit Alberg: Undladelsessynden

Helle Maj : Tækkemanden

Mona Henny : Puslespillet

Helge Milo : Mareridtet

Sara Blædel : Den tredje søster

ENGELSKE

Stuart Macbride : Blodvejen

Philip Kerr : Frygt grækerens gaver

Ambrose Perry : Al kødets gang

Graeme Macrae Burnet : Adele Bedeau forsvinder

SVENSKE

Viveca Sten: Iskolde øjeblikke

Anders Roslund : 3 timer

AMERIKANSKE

Don Winslow : Kartellet

NORSKE

Kjell Ola Dahl : Søsteren