mørket

nye krimier februar 2021

08.02.21
Februar er godt i gang med flere krimiudgivelser i vente. Jeg har denne gang valgt tre svenske ud - husk de kan alle bestilles med det samme

Vi starter med nyeste fra Cilla og Rolf Bòrjlind: Det kolde guld. Det er 6. bind i serien om Olivia Rònning og Tim Stilton. I Arjeplogfjeldet findes et lig. Han er blevet skudt for omkring tyve år siden. Olivia sendes til stedet men styrter ned med helikopter. Da hun kommer til bevidstheden igen opdager hun at hun ikke er den eneste der er interesseret i liget. Tim Stilton tager fra Thailand for at hjælpe partneren i opklaringen af det gamle mord. Alt i opklaringen peger mod det nordlige Sverige.

Næste anbefaling er Viveca Sten: Offermageren. Første bind i ny serie fra en af Sveriges krimidronninger. Serien foregår i skiområdet Åre.Daniel Lindskog og Hanna Ahlander hedder efterforskerne, der skal opklare det mystiske mord, i dette område hvor temperaturen er meget lav. Kan de stoppe den sindssyge morder før endnu flere må bde med livet? Endnu en velskrevet krimi fra Viveca.

Endelig Mari Jungstedt: Inden skyerne kommer. Ny serie fra MJ hvor Gotland er skiftet ud med den spanske solkyst omkring Malaga. Hovedpersonen Lisa Hagel, en svensk gymnasielærer, rejser til Spanien efter brud med hendes mand gennem 0 år. Efter en kort periode finder hun sammen med enkemanden, Hector Correa, som er politiefterforsker. Hactor arbejder med mordet på en kontroversiel anklager, som også havde et forhold til en svensk kvinde. Af den årsag involveres Lisa Hagel i opklaringen og en ny serie er skudt igang under varmere himmelstrøg.

Andre krimier der kan anbefales:

De tyske:

Volker Kutcher: Dem der faldt i marts

Sebastian Fitzek:: Patienten

Klaus-Peter Wolf :Østfrisergraven 

Klaus-Peter Wolf : Østfrisisk blod

Wolfgang Schorlau: Ukendt vand

Wolfgang Schorlau: Den mørke tavshed

Frank Goldhammer:: Tusind djævle

 

De danske::

Palle Schmidt: Blod ved daggry

Kim Højgaard Rasmussen: Bruddet

Lone Theils: De usynlige

Anne Heurlin og Torsten Warrer: Kvinden fra Magnoliavej

Lars Kjædegaard: Løgn i din hals

 

De svenske:

Mikaela Bley: Pigerne uden navn

Emilie Schepp: Ni liv

Ina Frennestedt: Hovedvej 9

 

Den islandske:

Ragnar Jonasson: Mørket

 

Den norske:

Randi Fuglehaug: Faldesyge

 

Den irske:

Sabine Gabrielle Carrara: Fanget i et net af løgne

 

Den spanske:

Javier Cercas:Terra Alta

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.