LÆSNING FORANDRER DIG OG VERDEN

05.09.19
Jammerbugt Bibliotekerne sætter i uge 37 massiv fokus på læsning. #læsløs

Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag. Men den danske læsekultur er udfordret. Undersøgelser peger på, at både børn og voksne læser mindre. Og de læser mindre af lyst. Blot 20 procent af de danske skoleelever kan rigtig godt lide at læse, mod 43 procent internationalt. Og de danske skoleelever læser dårligere i dag end i 2011.

Danmarks biblioteker vil derfor i hele uge 37 tilbyde særlige aktiviteter og events, som på forskellig vis sætter fokus på læsning, og dens betydning for os som mennesker. Læsning forandrer, fortryller, formidler, rykker og skaber dig og verden.

På alle fire afdelinger af Jammerbugt Bibliotekerne vil man i uge 37 bl.a. kunne opleve kåring af lånernes yndlingsbog. Skriv titlen på din yndlingsbog på en stemmeseddel og læg sedlen i bibliotekets postkasse. Vi kårer derefter vores biblioteksbrugeres favoritbog og trækker efterfølgende lod blandt de indkomne forslag. Gevinsten er – naturligvis – en aktuel bog.

Vi har også inviteret skolernes 7. klasser til at besøge biblioteket for at lave ”book faces”. Dette er en sjov ny trend, som går ud på, at man finder en bog med en forside, hvor man på en eller anden måde kan færdiggøre billedet med sin krop. Alle ”book faces” udstilles efterfølgende på  biblioteksafdelingerne, og den mest kreative klasse på hver afdeling vinder en kasse flødeboller.

Som en del af årets biblioteksuge vil bibliotekerne i samarbejde med DR desuden kåre danskernes yndlingscitat. Alle landets biblioteker har den sidste tid indsamlet brugernes yndlingscitater, og vinderen findes i uge 37.