Dit Danmark på film – et digitaliseringsprojekt

05.11.19
Gamle filmruller kan indeholde en sand kulturskat, og nu kan de komme frem i lyset.

Det danske Filminstitut har startet et stort digitaliseringsprojekt: ”Dit Danmark på film”, i samarbejde med biblioteker og lokalarkiver i Jammerbugt og Brønderslev kommuner. Projektet går ud på at et antal film, fra Jammerbugt området bliver digitaliseret af Filminstituttet, så de bliver tilgængelige på deres website: https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film, hvor man kan finde andre gamle filmoptagelser fra hele landet. Filmene vil til sidst også blive et led i en række kulturelle arrangementer rundt om i kommunen.

Filminstituttet er i fuld gang med at gennemse film fra de lokalhistoriske arkiver, men man ved jo aldrig hvad der kan ligge af glemte/gemte skatte rundt om i de private hjem. Skulle du for eksempel ligge inde med gamle filmruller, tager de lokalhistoriske arkiver imod dem med stor tak. Det kunne for eksempel være film fra bylivet, foreningslivet, erhverv med mere, alt sammen noget som kan vise sig at være særdeles relevant for projektet. Filmene kan indleveres på dit lokale arkiv eller bibliotek, og du kan sagtens få filmen tilbage hvis du ønsker det, vi tager en kopi.