Bibliotekerne sætter fokus på naturvidenskaben

22.04.22
Det naturvidenskabelige felt får et ekstra stort fokus, når bibliotekerne går sammen og bakker op om Videnskabsår22. Videnskab og forskning bør fortsat skabe interesse og nysgerrighed blandt danskerne, og bibliotekerne er et godt sted at starte.

En klog mand har engang udtalt, at ”en ekspert er en, der har begået alle de fejltagelser, der er mulige indenfor et meget snævert område”. Manden var Niels Bohr, som har haft en afgørende betydning for den moderne fysiks udvikling samt udvikling af kvantemekanikken. En fremragende fysiker, der på baggrund af sit arbejde modtog en nobelpris i Fysik – Danmarks første, for 100 år siden.

Danmark har igennem tiden haft en lang række fantastiske videnskabsmænd- og kvinder, som har været essentielle for udviklingen på forskellige videnskabelige områder. Videnskab og ikke mindst forskning er vigtig for at forstå, hvorfor verden er som den er. Hvis ikke det var for alle de dygtige videnskabsfolk og forskere, ville vi fx ikke have fået glæde af tørbatteriet, brintpillen eller insulinen.

Bibliotekerne ønsker sammen med Niels Bohr Institutet at hylde videnskabens mirakler, men også at få danskernes øjne til at åbne sig op for videnskabens utrolige rolle i samfundet og skabe interesse, så vi fortsat kan bidrage til at skabe nye videnskabsmænd- og kvinder.

Genopdag naturvidenskabens store mysterier

Fra uge 16-20 kan biblioteksgæsterne rundt omkring i landet opleve aktiviteter, udstillinger og arrangementer, som har naturvidenskab som omdrejningspunkt. Et af de absolutte højdepunkter i kampagnen bliver et online arrangement med professor i astronomi og astrofysik Anja C. Andersen, som vil fortælle om stjernestøv og meget mere. Arrangementet streames onsdag den 4. maj kl. 19-20 via et link til hele landet, hvor der også vil blive mulighed for at stille Anja C. Andersen spørgsmål inden for det naturvidenskabelige felt.

Videnskabsår22 er et tværgående samarbejde imellem projektgruppen bag Videnskabsår22, Niels Bohr Institutet og landets biblioteker. Indsatsen koordineres af Aalborg Bibliotekerne med deltagelse fra centralbibliotekerne i Gentofte, Roskilde, Odense, Herning og Vejle.