vores natur

Bibliotekerne åbner dørene for stort naturtema

04.09.20
HVAD ER VORES NATUR?

Bibliotekerne rykker dette efterår ud i den vilde natur. I et fælles fremstød med DR og Danmarks natur- og friluftsorganisationer viser landets biblioteker vejen til, hvordan vi som samfund og individer kan få mere af den vilde litteratur og natur.

2020 er naturens år - og året, hvor alle danskere skal ud og opleve naturen gennem kampagnen Vores Natur, der involverer en lang række aktører på natur-, frilufts- og naturformidlingsområdet samt DR.

Al forskning peger på, at både børn og voksne bliver beriget ved at være i naturen. Alligevel er det færre og færre især børn, der kommer i den. Corona-krisen har imidlertid vist et behov for ro og fordybelse, et behov, der oplagt kan imødekommes ved at forene kvaliteter i naturen og litteraturen.

Efterårets kampagne har fokus på rewilding, vild natur, biodiversitet, hvordan vi mennesker former naturen, og hvordan vi kan passe på den

Bibliotekernes kampagne kommer til at lægge sig op ad DR’s serie ”Giv os naturen tilbage” med Frank Erichsen (Bonderøven), der undersøger, hvordan Hjørring Kommune kan skabe mere vild natur.

Besøg dit lokale bibliotek og se vores fine udstillinger. Du kan også deltage i vores konkurrence og vinde en flot præmie. Emnet er selvfølgelig Jammerbugtens natur.