The witches

17.05.21
Anbefalet af Sanne Bjerregaard Lindstrøm

Der findes hekse! Det går op for en knægt, da han flytter ind hos mormoren, efter at hans forældre er døde i en bilulykke. Og heksene hader børn. Komedie møder fantasy og en anelse gys i denne film, der fungerer fint som familiefilm for børn fra 11 og opefter og deres forældre/bedsteforældre.

Vi er i Alabama i 1968. En dreng (han omtales aldrig som andet end drengen) mister begge forældre i en bilulykke, og han flytter ind hos mormoren. Da de er ude at købe ind, møder drengen en heks! Og det viser sig, at mormoren kender til hekse og fortæller drengen, at heksene skjuler sig i samfundet. Og at heksene hader børn. Mormoren og drengen søger tilflugt på et stort hotel, men det viser sig at en stor sammenslutning af hekse, anført af selveste The Grand High Witch, også tjekker ind på hotellet. Heksene har nemlig en plan: de vil forvandle alle børn i verden om til mus! Drengen overværer et møde mellem heksene og forvandles bagefter til en mus. Heldigvis kan mus godt gøre en forskel, og sammen med to andre børn (der også er forvandlet til mus) og mormoren, tager drengen kampen op mod heksene. Baseret på forfatteren Roald Dahls Heksene fra 1983. Roald Dahl har også skrevet ”Charlie og chokoladefabrikken” og hans universer er barnlige og hjertevarme, men også makabre, alvorlige og fyldt med sort humor.

Ganske underholdende film med fine effekter og gode skuespillere. Historien er original, klassisk Roald Dahl, og den er et herligt eksempel på, at børn godt kan bekæmpe ondskab.

Materialer
GennemseGennemse
  • Dvd

The witches

Af Robert Zemeckis, Kenya Barris, Guillermo del Toro, Don Burgess (2021)
Der findes hekse! Det går op for en knægt, da han flytter ind hos bedstemoderen, efter at hans forældre er døde i en ...
Læs mere