Bendtner

Nicklas Bendtner: Begge sider

04.06.20
Bendtner fortalte denne historie langt oppe i Norge, under NBs ophold i Rosenborg. Rune Skyum-Nielsen lægger øre til og fører det ned på papir. Det er der kommet en fantastisk fodboldbiografi ud af om det nok største fodboldtalent fra Danmark nogensinde.

Fodboldbiografier har eksisteret i mange år og er flittigt læst af primært de fodboldinteresserede mænd. Jeg har også læst en del af dem og de er bestemt ikke lige gode - heller ikke den litterære kvalitet er den samme. Derfor har man set en tendens i de seneste år til at man hyrer en journalist til at føre biografien ned på papir. Længe har Stig Tøfting og David Nielsen ligget øverst på min private liste over bedste fodboldbiografier men efter at have læst Nicklas Bendtners Begge sider må jeg indrømme at jeg har fået en ny nummer 1.

Nicklas Bendtners karriere har ført ham til en del klubber : Tårnby, KB, Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfburg, Nottingham F, Rosenborg og FC København. De fleste af stederne er der blevet scoret mange mål, men de ting der er sket udenfor banerne har altid endt med at stjæle meget af opmærksomheden. Nicklas Bendtner fortæller hudløst ærligt om masser af disse episoder og vi som læsere danner os et lidt andet billede af mesteren end vi i forvejen havde efter at have læst om ham i pressen.

Vi hører anekdoter om nogle af de stjerne spillere og trænere der har krydset Bendtners vej. Vi griner smøret af mange af de eskapader drengerøven Nicklas Bendtner har oplevet samtidig med vi lever os ind i de kriser der har været undervejs, både på og udenfor banen. Helt sikkert en historie der fortjener at blive fortalt om en dansk fodboldspiller, som nok er den bedste fodboldspiller fostret på dansk jord. Desværre har mange i stedet dømt ham på de fabrikerede historier i pressen, så han har ikke modtaget den kritik han reelt fortjener. Bogen flyder dejligt i et godt sprog så bestemt en god læseoplevelse. LÆS DEN