William Wenton og Luridiumstyven
William Wenton og Luridiumstyven

MØD WILLIAM WENTON, VERDENS BEDSTE KODEKNÆKKER, HAN VED DET BARE IKKE ENDNU …

09.01.17
William har aldrig forstået, hvorfor hans familie lever under et dæknavn. Eller hvorfor hans morfar forsvandt sporløst for otte år siden. Men da han på en skoleudflugt løser Umuligheden, verdens sværeste kode, går det op for ham, at han er i fare. Og at han må finde sin morfar – så hurtigt som muligt.

William Wenton og Luridiumstyven af Bobbie Peers anbefales af bibliotekar Sanne Bjerregaard Lindstrøm

color:#222222">William bor i en lille, søvnig by i Norge med sine forældre. På overfladen ser alt helt normalt ud, men William ved, at meget ved hans liv er omgærdet af mystik. Han ved bare ikke hvorfor. "Arial",sans-serif;color:#333333">Williams morfar, som er videnskabsmand og en stor eventyrer, er desuden forsvundet under mystiske omstændigheder. Har det mon alt sammen noget at gøre med den trafikulykke for otte år siden, hvor William var involveret? Og hvorfor er det, William er så helt vanvittigt god til alt, hvad der har med koder, tal og teknik at gøre?

color:#222222">Da han løser Umuligheden, verdens sværeste kode, tager tingene fart. Det dække, familien har levet under i Norge, er ødelagt. William har afsløret sig selv som verdens bedste kodeknækker, og nu er han jaget vildt. For der er flere, der har ledt efter ham længe – og nu kommer de bevæbnet med yderst farlige, højteknologiske robotter.

color:#222222">William er i stor fare, han må flygte fra Norge og sine forældre og søge tilflugt i London på et tophemmeligt institut for særligt begavede kodeknækkere. Her må han hurtigst muligt finde svaret på, hvem hans fjender er, og hvad det har at gøre med hans overmenneskelige evne til at løse gåder.

”William Wenton og luridiumstyven” er en fantastisk, hæsblæsende, sci-fi-fantasy hybrid! Bogen er første bind i serien om kodeknækkeren William, og er rigtig god til både drenge og piger. På sin vis minder romanen lidt om Harry Potter bare med teknologi og robotter i stedet for magi – forstået på den måde, at William også tror, han er en helt almindelig dreng, men pludselig åbenbares en helt ny verden for ham, hvor han viser sig at spille en stor rolle.

Forfatteren Bobbie Peers er filminstruktør, og det mærkes tydeligt i romanen, hvor handlingen er nærmest filmisk beskrevet. Efter sigende er rettighederne til filmatisering allerede solgt, så må vi bare vente i spænding på at filmen kommer. 

Materialer
Bobbie Peers: William Wenton & luridiumstyven GennemseGennemse
  • Bog

William Wenton & luridiumstyven

Af Bobbie Peers (2016)
William lever i skjul i Norge sammen med sine forældre, efter at hans morfar forsvandt i London for 8 år siden. Da ha...
Læs mere