mary queen

Maria Stuart - dronning af Skotland (film)

10.07.20
Historisk drama om den purunge skotske dronning Maria Stuart, og den engelske dronning Elizabeth, der i midten af 1500-tallet kæmpede om magten.

Da den 18-årige franske dronning Maria Stuart bliver enke vender hun tilbage til sit fødeland Skotland, hvor hun er den retmæssige arving til tronen. Hun er katolik og da hun overtager tronen, begynder en spirende ulm af oprør blandt den protestantiske del af hoffet og adlen. I England regerer hendes kusine dronning Elizabeth, og hun føler pludseligt sin position truet, og en bitter magtkamp begynder.

 

Velfortalt historisk drama, med gedigne skuespilpræstationer af bl.a. Saoirse Ronan. Den giver et flot tidsbillede og blev bl.a. oscarnomineret for bedste kostumer samt hår og make-up. Det er en velkendt historie, der vil tiltale alle der holder af historisk drama, men man kan også se den med tanke på nutidens feministiske anskuelser om bl.a. kvinders kamp for at få pladser øverst i magthierarkierne. Det er også historien om kærlighed og ægteskab og at vedkende sig sin seksualitet i et samfund, der ikke har meget til overs for afvigere.

Tags
Materialer
GennemseGennemse
  • Dvd

Maria Stuart - dronning af Skotland

Af Josie Rourke, Beau Willimon, John Mathieson (2019)
Historisk drama om den purunge skotske dronning Maria Stuart og den engelske dronning Elizabeth, der i midten af 1500...
Læs mere