Krokodillevogteren
Krimi Krokodillevogteren

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Skribenten, skuespilleren, instruktøren og koreografen Katrine Engberg debuterede her i foråret med kriminalromanen Krokodillevogteren. Handlingen foregår i indre København.

Anmeldt af bibliotekar Kresten E. Lidegaard.

 

En tidlig morgen er der noget helt galt i opgangen. Den gamle Hermansen begiver sig ned af bagtrappen med skraldeposen, da han opdager døren står pivåben ind til de to unge kvindelige lejeres bolig. Gregers Hermansen nærmest falder over dørtrinnet ind i lejligheden, hvor han pludselig ligger på gulvet ved siden af liget af en af de unge kvinder.

Som katten om den varme grød bevæger opklaringsarbejdet sig om flere mulige spor undervejs. Er vi tæt på ofrets sociale liv eller er der forhold i periferien, der kan have påvirket en person i så stærk grad, så vedkommende bliver morder?

Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner kommer på noget af en opgave med at klarlægge begivenhedernes gang i hele huset.

Øverst oppe i huset er en af husets andre ældre beboere ved at skrive en kriminalroman med udgangspunkt og idé i nogle beboeres liv. Optakten til selve det fysiske drab og selve drabet er yderst konkret beskrevet i de første kapitler og udkast til den pensionerede universitetslærer Esthers kommende krimi. Kan dette besynderlige sammentræf have noget med virkeligheden at gøre?

 

Katrine Engberg skriver fabelagtig godt. Det er utrolig spændende at følge hendes finurlige beskrivelser af en detaljerigdom uden lige.

Forfatteren Katrine Engberg har sat sig grundigt ind i politiets konkrete arbejdsgange og den faktuelle viden gør læsningen endnu mere interessant. Der er mange personer at holde styr på, men forfatteren formår at beskrive personerne, så man næsten kender dem personligt. Med det kulørte persongalleri er historien derfor ikke forvirrende, men fortalt på en levende og ubesværet måde.

Forfatteren arbejder i øjeblikket på en fortsættelse til denne Jeppe Kørner-krimi.