Historie: illustreret videnskab: helt tæt på historiens største dramaer
Historie: illustreret videnskab: helt tæt på historiens største dramaer

Historie: illustreret videnskab: helt tæt på historiens største dramaer

04.03.19
Anbefalet af bibliotekar Mette

Bladet omtaler sig selv som Danmarks største historieblad, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Jeg kan godt lide historiske begivenheder og gode fortællinger, men nogle gange har jeg desværre ikke tid til at kaste mig ud i dybere læsning om emnerne, derfor sætter jeg pris på dette blad. De tager fat i forskellige historiske emner og mange gange med en helt ny vinkel og prøver så vidt muligt at skaffe de ægte historier og fakta. Det er da hændt for dem, at en læser henvender sig til dem pga. fejlinformationer i en artikel. I stedet for at feje det under bordet, tager bladet det faktisk op og referere så til det pågældende blad og artikel, at de har skrevet forkert.

I det seneste blad, jeg har læst, har den store artikel, der også fylder det meste af forsiden på bladet, handlet om en af Egyptens faraoer: Faraoen Seti den første. En mand der på bare 10 år genopbyggede det egyptiske rige og dets status som en af middelhavets supermagter. Det var dog bare ikke Seti som fik æren for dette. En af de andre artikler, der også er ret underholdende og lærerig, er den om teknik: 10 opfindelser, som ændrede hverdagen f.eks. gav klodsede opvaskere ideen til den første opvaskemaskine.
Man kan også skrive ind til dem og stille spørgsmål, en har spurgt efter: Hvornår hestene fik sko på?

Det bedste er sådan set, at sommetider støder man på noget så spændende, at man selv er nødt til at undersøge nærmere for at blive tilfreds. Ergo vil jeg helt klart anbefale bladet til læsere, der har det ligesom mig: man ikke lige har lyst til at kaste sig ud i en masse tung læsning, men vil gerne informeres lidt med historiske fakta. Som jeg nævnte, så kan det sommetider resultere i, man faktisk bliver nødt til at skaffe sig mere læsestof omkring et emne, som bladet kun har givet en lille bid af.

Materialer
  • Tidsskrift

Historie : illustreret videnskab : helt tæt på historiens største dramaer

(2005)
Læs mere