Den forbudte øya: eventyret kaller
Den forbudte øya: eventyret kaller

Forbidden Island eller Den forbudte Øya (Ett mål – ett eventyr)

27.08.19
Anbefalet af bibliotekar Mette Quist

Klar til at finde din indre Indiana Jones frem?

Spillet er et familiespil (10+ og opefter) og man kan sidde op til fire spillere. Det er et spil, der ca. tager 30 min. at spille, men alt efter hvordan kortene er blandet og derefter trukket, så kan spillet hurtig også slutte, og det er nødvendigvis ikke en god ting. Hvis man kender til Pandemic, som er mere et voksenbrætspil, hvor man skal samarbejde om at lave kure mod diverse sygdomme, som kan komme udbrud i forskellige verdensdele, så minder Forbidden Island en smule om det med den forskel, at det mere er et eventyrspil. De er begge to samarbejdsspil, men Forbidden Island er nemmere at gå til for yngre spillere.

I Forbidden Island er du på en ø sammen med dine medspillere, og du skal finde fire værdifulde skatte, inden øen synker. Du og dine medspillere spiller karakterer, som har forskellige evner, der alle er nyttige i forskellige sammenhænge på brættet. Det er derfor strategisk bedst at snakke sammen, om hvilke forskellige evner ens karakter er i besiddelse af, for hvis øen synker, mens I stadig er på den, så har I automatisk tabt.  Som allerede nævnt, snak sammen om hvordan man kan samle skattene og samtidig redde nogle af spillepladerne fra at synke, for på nogle af spilpladerne er der et lille logo af en de fire skatte, man skal samle, og forsvinder alle pladerne med det samme logo, så kan man ikke samle den del af skatten.

Når man spiller, kan ens brik kun flytte sig lodret eller vandret, medmindre ens  karakter kan noget andet. Den der starter, er den som sidst har besøgt en ø. Hver gang det er ens tur, har man tre handlinger plus den evne ens  karakter ligger inde med.

Man kan læse mere om selve spillet inde på:

http://www.papskubber.dk/braetspil/forbidden-island eller se denne video Brætspil: Forbidden Island (Dansk)  https://www.youtube.com/watch?v=BStFowyLMfA

Hvis man er frisk på andre eventyrspil i bedste Indiana Jones stil, så er der også brætspillet: Diamant

Det er ikke et samarbejdsspil, men det gælder i den grad om at spille klogt eller lægge ud med den strategi, der hedder: jeg satser. Hvis man satser, så kan man godt blive slået ihjel mange gange i det her spil, enten af store, rullende sten eller giftslanger. Det kan også gå godt, hvis du når at vende tilbage til lejrpladsen.  

Materialer
GennemseGennemse
  • Spil

Den forbudte øya : eventyret kaller

(2010)
Læs mere