flamme rouge 2
flamme rouge 2

Flamme Rouge - brætspil

12.06.17
Fremragende nyt cykelspil som sagtens kan spilles af folk der har hang til et godt brætspil og ikke ser cykelløb hver sommer.

Sommeren kan snilt bruges i sommerhuset, i campingvognen eller sågar derhjemme på et brætspil eller to i hyggeligt selskab.

Forleden dag prøvede jeg for første gang spillet "Flamme Rouge" og sel v om jeg ikke længere ser alle etaper i diverse cykelløb, var jeg straks solgt.

Spillet er for 2-4 deltagere - reglerne er hurtigt lært - og det gælder om at vinde de forskellige cykelløb som man deltager i. 

Hver enkelt spiller har to ryttere: en sprinteur og en rouleur. De har forskellige egenskaber i løbet der styres af en bunke kort der følger den enkelte rytter gennem en etape. Det gælder om at finde en balance i den måde man bruger kortene på så man ikke brænder inde med de høje kort og sætter spurten ind i rette tid. Spillet varer en lille time og efter et par spil kommer der en masse taktik ind i det - hvis man varierer ruterne der køres er der stor variation i alle spillene og i den gruppe jeg normalt spiller brætspil i følte vi os særdeles underholdt. Reglerne er lært på 10 minutter - det tager lidt længere at mestre det fuldt ud. - Spillet er helt nyt på markedet- er opfundet af en dansker , og er nomineret til Spiel des Jarres, der er den fornemste pris man kan vinde i brætspilsverdenen. Børn fra 10-års alderen kan sagtens være med. - Så kom i tourstemning allerede nu -  

Spillet kan som så mange andre brætspil lånes på biblioteket - så kan spillene prøves før man evt selv invisterer i dem. God fornøjelse og god sommer