Booktalk For 7. -9. kl.

For de ældste

 

Dateable af Natalie Decker

16-årige Keilah er håbløst forelsket i den lækre Gage, som er den lækreste fyr på hendes high school. Keilah tør ikke selv sige noget til ham, så i stedet udvikler hun en datingapp og spreder den til hele skolen. Gamle forhold går i stykker og nye opstår. Men Keilah har stadig ikke fundet sammen med Gage, måske er hun bare ikke værd at date? Hæsblæsende ungdomsroman, som tager fat på både onlinedating og hacking.

Amors pil af Annie Bahnson

"Amors Pil" er en fortælling om Pil, der elsker at skate. Hun er vild med Said, der arbejder i Kebab King, men da han ikke overholder deres aftale, bliver hun i tvivl. Kan Pil mon stole på Said?

Camping-kys Annie Bahnson

"Campingkys" handler om Dy, der skal på en lortecampingtur sammen med sin mor og sin bror og No og hans kiksede søn Noa. Campingturen tager dog en drejning, da Dy møder Ask på en campingplads. Ask er god at tale med, og deres fortrolighed udvikler sig til et venskab, hygge om natten på stranden og siden et campingkys. Handlingen i begge bøger foregår i realistiske universer, som unge kan relatere sig til.

Camp, kys & kaos af Saynab Farah Dahir

14-årige Sarah bliver af sine forældre sendt på sundhedscamp, selvom hun ikke har lyst. Men hvis nu alle hendes problemer bliver løst ved at blive tynd, er det måske okay. Sarah er nemlig vild med Lucas og vil gerne have at han lægger mærke til hende. Fin første del i en ny serie, "Det fede liv", om krop, vægttab og selvkærlighed og om alle de følelser, Sarah tumler med i forhold til at finde sin plads og lytte til sig selv. 

Bror af Anette Vinther Jensen

Sebber bor i ghettoen, hænger ud med vennerne og nyder livet. Men da han skylder nogle penge væk, bliver han nødt til at lave nogle lette penge ved at stjæle fra nogle af de rige uden for ghettoen. Hvilket bliver begyndelsen på en spændende historie om ægte venskab og at turde være sig selv på tværs af forskelligheder og fordomme. Om at finde en bror, hvor man mindst forventer at finde ham. 
 

En donor af Clare Mackintosh

Meg har været dødssyg og har fået et nyt hjerte. En dag kontaktes Megs mor af en kvinde, som fortæller, at Meg har hendes søns hjerte. Kvinden vil gerne mødes med Meg, men er det mon klogt? En letlæst thriller, som giver kuldegysninger undervejs.

 

Inde i hovedet er jeg sjov af Lisa Bjärbo

Selvom første skoledag på et nyt gymnasium kan være hård for alle, er den decideret forfærdelig for Liv - for Liv kan IKKE tale med fremmede og betragter small talk som en disciplin fra helvede og finder i det hele taget alle former for menneskelig ageren udmattende og angstprovokerende.  Liv er virkelig sjov inde i sit eget hoved og man hepper på hende hele vejen igennem akavede situationer, angstanfald, en spirende forståelse for sig selv, nye venskaber og måske en forelskelse.

 

Den sorte brud af Anne Elvedal

Dette er fortsættelsen til Dødens spil, eller i virkeligheden er det en forhistorie. Her møder vi pigen Helene, som bor hos en plejefamilie, der på overfladen virker lykkelige. Men en dag forsvinder familiens lille datter pludseligt, og Helene starter sin egen eftersøgning. Helene kan få kontakt til de døde og sammen med landbetjentens søn Tommy får de åbnet døren til den anden side, men noget følger med over i deres verden, som de måske ikke kan standse igen.

 

Tørke af Eva Munk

2. bog i serien Stormflod handler om at være ung og bekymret for klimaet og om at føle sig alene. Pelle fra 9. klasse er hovedperson, og historien foregår i det samme tidsrum som "Stormflod", nu set fra Pelles synsvinkel. Pelle er bekymret for klimaet, og til en vis grad alene og usikker. Han har god opbakning fra sin mor derhjemme, og han finder et fællesskab i klimagruppen "Grøn klode", og forelsker sig i Tenna, som er ny i gruppen.

 

Der findes ikke lykkelige slutninger af Cecilie Birkshøj

Lucas er 19 og går 2.g om. Hans mor er død, hans far gået i hundene og selv har han meget fravær, tvivlsomme venner og drikker for meget. Dog har Lucas drømme og håb i behold og han falder for den pæne og ordentlige Astrid fra klassen men da en ungdomsbande pludselig kræver 50.000 kroner af Lucas, krakelerer hverdagen i Odense og udvikler sig til en dødsensalvorlig og voldelig kamp om pengene eller livet. Det er første bind i serien "Grey crows".  Ungdomsroman, hvor hjerte rimer på smerte, og hvor ung kærlighed balancerer mellem stor lykke eller afgrundsdyb smerte.