Den sorte drage af Pernille Eybye

Spændende fantasyserie for de let-øvede læsere fra 8 år, der ikke kan få nok af historier om drager, krigere og forsvundne prinsesser.

Milar er fårehyrde, men drømmer om at blive kriger. Milar er ikke helt voksen endnu, men han træner sammen med sin bror, så han snart kan blive kriger. Hans rige regeres af den grådige dronning Inis. Hun kræver høje skatter af sit folk og har i årevis jagtet drager for deres sjæle.

Milars bedstemor fortæller ham en dag historien om, hvordan Inis blev dronning. Engang var der en konge og dronning som havde tre prinsesser. Den første skulle være dronning, den næste kriger og den sidste måtte selv, vælge hvad hun ville, men Inis ville være dronning og ved hjælp af dragesjæle lykkes det hende. Kongen og dronningen blev syge og de andre to prinsesser forsvandt. Milars bedstemor beder derfor Milar om at beskytte dragerne og deres sjæle mod Inis.

En dag kommer Grogan, en af dronningens mænd, til Milars landsby for at hente årets skatter og fra den dag ændrer alt sig i Milars liv. I anden bog søger Milar tilflugt på Rolan-bjerget, for Grogan har taget Milars familie og hele landsbyen, så nu er Milar helt alene. Men på Rolan-bjerget er han heller ikke i sikkerhed, da Dronningens mænd leder efter den sorte drage, som også skjuler sig på bjerget.

Findes også på eReolen Go.