Sprogkufferter

På Jammerbugt bibliotekerne kan man låne forskellige sprogkufferter, der kan fremme barnets sprogforståelse, rumforståelse, følesans og motorik.

Sprogkufferterne er indkøbt ved Sprog&Leg, der udvikler sprogkufferter fulde af sprog, leg og læring – til dialogisk læsning og tematisk sprogarbejde. En sprogkuffert indeholder forskellige materialer – bøger, spil, og legetøj, der stimulerer barnets sanser og hjælper med at udvikle barnets sprog. Hver sprogkuffert har et tema fra barnets verden f.eks. farver, tal, maskiner, mad, kroppen, ligesom hver kuffert indeholder en række forslag til aktiviteter, som den voksne og barnet kan lave sammen. Kufferterne kan både bruges til en hyggelig stund med læsning, eller de kan bruges i arbejdet med et emne eller til sprogstimulering i institutionen.

For at få den optimale brug af sprogkufferterne, er det en god idé at den voksne sammen med barnet bruger kufferten, så den voksne kan guide barnet ud i legen. Når du og barnet leger med tingene i kufferten, udvikles barnets sprog. Tingene i kufferten er tilrettelagt sådan, at barnet og den voksne i fællesskab leger og snakker og derved bliver barnets sprog bedre.

Biblioteket har disse forskellige sprogkufferter:

Cirkeline

Da lille Madsens hus blæste væk

De tre bukke bruse De tre små grise og ulven Guldlok og de tre bjørne

Jeppes balje

Kaj er væk

Kaj har fine støvler

Kaj læser en bog

En kuffert fuld af rim og remser

Lille Krokodille Lille mus på fisketur

Mariehønen Evigglad

Modsætninger