E-resurser hjemmefra

E-resurser hjemmefra

Aproposnu.dk

 
Image result for apropos
 
Lokalt gratis tidsskrift omhandlende Jammerbugt - adgang til ældre numre.
 

BazART

baz

BazART.dk er et webkatalog over internationale kunstnere, herunder kunstnere med flygtninge- og indvandrerbaggrund, og ønsker at udbrede kendskabet til kunstnere, foredragsholdere, journalister m.m., som repræsenterer en flerkulturel identitet.

BazART.dk indeholder profiler og anbefalinger.

Profilerne indeholder primært oplysninger fra kunstnerne selv, mens anbefalingerne er udarbejdet af forskellige kulturinstitutioner, hovedsagelig biblioteker.
Formålet er at tilbyde en let tilgængelig information ved planlægningen af arrangementer.

 

Borger.dk

borger

Borger.dk er din indgang til det offentlige. På borger.dk finder du information og selvbetjening fra kommuner, regioner og stat.

Selvbetjening når det passer dig:
Under sektionen Selvbetjening kan du betjene dig selv ved at anvende en lang række selvbetjeningsløsninger. borger.dk omfatter over 600 løsninger fra både stat, regioner og kommuner.

Bliv klogere på dine muligheder:
Fra forsiden kan du klikke dig frem til relevante artikler, fordelt på en række emner om det offentlige. Du kan læse om reglerne på forskellige områder, hvordan man gør, hvis man skal have løst en problemstilling, og hvem man skal henvende sig til samt hvornår. Desuden vil du finde relevante henvisninger.

Find myndighed:
Den Fællesoffentlige Adressedatabase (FOA) er et elektronisk opslagsværk over det offentlige. Det giver dig mulighed for at finde frem til en given myndighed eller person.

Få indblik i den demokratiske proces:
Flere steder på borger.dk kan du få indblik i den demokratiske proces. Under emnet 'Samfund og rettigheder' kan du bl.a. læse om politik og demokrati.
 

Se fakta om Danmark:
Under sektionen Samfund og rettigheder - "Fakta om Danmark" kan du  se en række basale faktuelle oplysninger om Danmark.

 
 
 

Danmarks Statistik

Danmark

Danmarks Statistik er det centrale statistikkontor i Danmark. Det opsamler alle samfundets statistiske oplysninger til brug i administrationen, samt i forskning, undervisning m.v.

Danmarks Statistik er førende i verden når det drejer sig om formidling af statistik i elektronisk form. Den meget omfattende database statistikbanken er tilgængelig gratis for alle brugere døgnet rundt.

Opdatering sker med de nyeste oplysninger i detaljeret form hver dag klokken 9.30. Statistikken kan præsenteres på forskellige måder (tabeller, diagrammer, landkort) og overføres til andre programmer for videre bearbejdning. Brugere udtrækker 2 millioner tabeller årlig

 

Danmarkshistorien

www.danmarkshistorien.dk er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere og arkæologer fra Aarhus Universitet. Siden blev lanceret den 14. maj 2009 og udbygges løbende med flere tekster og nye features.

Formålet med hjemmesiden er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.
Indholdet udvides løbende og består p.t. af:

 • en fremstilling af Danmarks historie fra oldtiden til i dag, opdelt i kapitler
   
 • et leksikon med emner, personer og begivenheder med ca. 300 opslag
   
 • en kildesamling med ca. 400 kilder (tekst, lyd og billede)
   
 • en interaktiv tidslinje, der giver tilgang til hjemmesidens materiale

Digital artikelservice

 

 • Digitale artikelservice
 • digital artikelservice
 • Digital Artikelservice

  Digital Artikelservice / kopiservice kan med fordel benyttes hvis du ønsker artikler tilsendt her og nu. Søg artiklerne direkte på bibliotek.dk - artikler med digital artikelservice er mærket med linket "Bestil kopi" (med rød skrift). Benyt linket hvis du ønsker at benytte denne service.

   

  Mange artikler har den fordel at de er indskannet på forhånd, og har dermed en meget kort leveringstid. Leveringstiden kan dog være lidt længere fra ½-2 dage eller længere hvis tidsskriftet er udlånt. Artiklerne leveres via bibliotek.dk direkte til din mailboks.

  Vejledning

      Klik ind på artikelsøgning i bibliotek.dk og foretag din søgning Klik på "Vælg og bestil" og "Bestil" på den ønskede artikel I popup vinduet vil det fremgå med rød skrift hvis artiklen kan leveres digitalt "Bestil kopi (digital eller printet)" Log herefter ind på bibliotek.dk eller opret en ny bruger på siden, hvis ikke du har en profil Afslut bestillingen med "Bestil kopi". Artiklen leveres inden for få minutter til din angivne mailadresse som et link, hvorfra du kan downloade artiklen i pdf-format

Legatbogen

Legatbogen er en gratis søgemaskine for fonde & legater. Her hjælpes ansøgere med at finde midler samt fonde & legater til at få de rigtige ansøgere.
 
 

Den store danske encyklopædi

DSD
Den Store Danske Encyklopædi er et gratis, annoncefinansieret online-leksikon, som ønsker at blive danskernes primære kilde til informationssøgning.

Den væsentligste forskel mellem Den Store Danske og andre hjemmesider med faktuel viden som fx Wikipedia er, at den bruger verificerede versioner af artiklerne. Ikke af alle artikler og ikke nødvendigvis af seneste udvikling/detalje i artiklerne, men af næsten alle. På den måde har brugere af siden altid har en basis af information, de kan stole på. Artiklerne er alle redigerede og verificerede af førende danske fageksperter.

eReolen

eReolen
er folkebibliotekernes tilbud på ebøger og lydbøger, hvor du som biblioteksbruger har mulighed for at låne ebøger og lydbøger på nettet.

Ebøgerne og lydbøgerne på eReolen.dk kan du streame/downloade til direkte på din computer, tablet eller smartphone.

Har du iPhone/iPad eller en smartphone/tablet med Android version 4.4 eller nyere, kan du hente app’en eReolen. Den giver mulighed for at downloade ebøger og lydbøger, så du kan tage dem med dig på farten uden at være online.

For at kunne benytte eReolen, må du først registreres som låner på dit lokale folkebibliotek. 
Du får da lånerkort og pin-kode, som du skal anvende til at låne via eReolen.
 
Bemærk, at det er nødvendigt, at du bor i samme kommune, som biblioteket du registrererer dig hos, dvs. biblioteket i din hjemkommune.

Det er p.t. kun muligt at låne 5 ebøger og 5 lydbøger om måneden pr. låner ved Jammerbugt Bibliotekerne. 

Læs i øvrigt de grundige vejledninger på ereolen.dk, før du giver dig i kast med download/streaming. Så undgår du at støde på problemer undervejs.

God læselyst.
 

Ereolen global ( Libby)

ereolen libby

eReolen Global er en digital service til dig fra landets biblioteker. eReolen Global indeholder ca. 5000 engelske e-bøger og netlydbøger.

eReolen Global ligner eReolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app, der er udviklet af det amerikanske firma OverDrive og drives af dem. Adressen på websitet er www.ereolenglobal.dk, men du kan også tilgå titlerne via en app. App’en findes til iOS, Android og Windows.

Indtil sommeren 2017 har app'en heddet "Overdrive", og det er fortsat muligt at hente og benytte denne app, men "Libby" er navnet på en ny app, som i løbet af efteråret 2017 kommer til helt at erstatte "Overdrive" appen. Uanset, om du bruger "Overdrive-" eller ”Libby-” appen, kan du søge eReolen Global frem under Library, logge ind med dit biblioteksnummer og låne og downloade e-bøger og lydbøger på engelsk til din telefon eller tablet.

Man kan læse meget mere på denne side ereolen.dk/global

 

EU internetportal

EU

Internet-portalen EUROPA giver adgang til Den Europæiske Unions netsteder og mulighed for at følge med i, hvad der sker i EU og få grundlæggende oplysninger om europæisk integration. Brugerne har også adgang til alle gældende retsakter og retsakter, der er under drøftelse, på hver enkelt institutions netsteder samt til alle de politikker, Den Europæiske Union forfølger i henhold til de beføjelser, den har fået overdraget via traktaterne.

Europa World Plus

World
Giver online information om 250 landes politik, historie, religion, økonomi og miljøforhold. Siden er engelsksproget
Europa World Plus informerer også om ca 1500 internationale organisationer
Informationerne om de enkelte lande er delt op i følgende kategorier

Country profile: Hurtig gennemgang af landets fakta
Geography: Beskrivelse af landets geografi, klima og demografi
Cronology : Tidslinie over begivenheder i landets historie
History: Overfladisk gennemgang af landets historie
Economy: Økonomisk historisk gennemgang af landets økonomi
Country Statistics : Masser af statistik om det enkelte land

For at bruge siden skal du logge på via linket på Jammerbugt bibliotekerne under e-resurcer hjemmefra
Du skal selvfølgelig være oprettet som låner på Jammerbugt bibliotekerne.

 
fakta

FaktaLink er et elektronisk tidsskrift.

Artiklerne giver en introduktion til og en uddybende information om aktuelle og klassiske emner, links til videre læsning på internettet samt henvisninger til illustrationer, artikler, bøger, tv- og radioindslag med mere om et givent emne.
Kendetegnende for FaktaLink er, at der sker både en bearbejdning og en vurdering af de informationer og den litteratur der er tilgængelig om emnet.

Bor du i Jammerbugt Kommune, og er du indmeldt låner med pinkode på et af bibliotekerne i Jammerbugt Kommune, har du fri adgang hjemmefra til denne service.

 

Filmstriben

film
Filmstriben er et bibliotekstilbud der viser kort & dokumentarfilm og spillefilm over nettet. Filmstriben er et fleksibelt og hurtigt alternativ til traditionel filmdistribution.

"Se film på biblioteket" indeholder en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Det eneste der kræves er en god internetforbindelse og en pc.
Filmene leveres som streaming og kan både ses på computer, storskærm, projektor og kobles til tv.

For at kunne benytte dig af Filmstriben, må du først registreres som låner på dit lokale folkebibliotek.
Du får da lånerkort og pin-kode, som du skal anvende til downlån af film. 
HUSK, at det er nødvendigt, at du bor i samme kommune, som biblioteket du registrererer dig hos dvs. biblioteket i din hjemkommune.
 

Folketinget.dk

Folketinget

Her finder du information om: Folketingets medlemmer; Udvalgene; Partierne; Arbejdet; Grundloven; Valg m.m.

 

Kultunaut

kultunaut
Danmarks største elektroniske kulturkalender som i dag omtaler 25.406 kommende begivenheder
KultuNauten samarbejder bl.a. med amter, kommuner, biblioteker, turistorganisationer, foreninger, aviser, TV, spillesteder, teatre, kulturhuse, internet portaler og private kulturformidlere
 
Lektier
går du i 6. - 10. kl i folkeskolen eller på gymnasiet er der nu online hjælp at hente til lektierne
Litteratursiden
Litteratursidens formål er at oplyse om nye og gamle stemmer i litteraturens univers på en lettilgængelig måde og invitere på litterære opdagelsesrejser, der rummer både fordybelse og oplevelser. De ønsker at formidle den gode bog - og være en uudtømmelig inspirationskilde til læsning
 

Rb Digital

rb digital

 

RB digital

Lån alverdens magasiner - læs dem i sofaen og på farten.


RBdigital giver adgang til et stort antal engelsksprogede e-magasiner og gennem biblioteket kan man nu låne de bedste af disse. Udvalget består både af populære ”bladre-magasiner” og mere hardcore fagtidsskrifter og spænder bredt fra The Economist og Science til National Geographic, Cosmopolitan, Country Living og Rolling Stone. Der er ikke loft på antal udlån. Læs så mange du har lyst til.

 

Vejledning

 1.        
 2. Log på RBdigital med dit bibliotekslogin.
   
 3. Opret en RBdigital-konto ved at klikke på 'Create New Account'. Indtast dine oplysninger og klik på 'Create Account'.
   
 4. Vælg dit bibliotek på listen. Du har nu adgang til streaming af magasiner i din browser.
   
 5. Hent appen 'OneClickdigital/RBdigital' i App Store eller Google Play for at downloade magasiner til din mobiltelefon eller tablet.
   
 6. I appen logger du ind med din RBdigital-konto. Vælg land og tast e-mail m.v. fra din RBdigital konto. Vælg Danskernes Digitale Bibliotek - Magazines.
   
 7. De magasiner du har lånt i din browser, bliver automatisk overført til appen. Lån nye magasiner direkte fra appen.
   
 8. Find vejledninger og hjælp til RBdigital, via deres hjælpeside eller hent en vejledning her.
Retsinformation

Retsinformation er statens juridiske online informationssystem, som giver adgang til love, bekendtgørelser og cirkulærer m.v., til Folketingets dokumenter og til Folketingets Ombudsmands beretningssager. Alle dokumenterne er indlagt i Retsinformations databaser.