E-resurser fra bibliotek

E-resurser fra Bibliotek

Forfatterweb

 
Forfatter
Forfatterweb er et elektronisk, illustreret forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfattere. Den er beregnet både til hurtig orientering og inspiration, til fordybelse og som udgangspunkt for en opgave.

Forfatterweb indeholder over 400 portrætter af såvel voksen- som børne- og ungdomsforfattere. Ud over stof om forfatternes liv og deres værker indeholder hvert enkelt forfatterportræt en linksamling og en fyldig bibliografi.

Adgang via bibliotekernes pc'er - kontakt personalet

 

Mediestream

 

Billedresultat for mediestream

Mediestream


Er du slægtsforsker eller interesseret i reportager fra da kvinderne fik stemmeret? Dyk ned i udvalgte historiske danske aviser fra 1666 til 2001.


Mediestream kan kun bruges på bibliotekets computere. Du må må downloade, kopiere og distribuere indholdet i Mediestream Folkebibliotek til personligt brug.

Kom i gang med at søge på Mediestream på biblioteket.

Søg kun i det, du har adgang til

Aviser over 100 år gamle er frit tilgængelige for alle, men da store dele af materialet i Mediestream er beskyttet af Ophavsretsloven, er det desværre ikke muligt at give brugere fri online adgang til alt indhold.
For at frasortere søgning (og søgeresultater) på disse er det en god idé at markere radioknappen "Søg kun i det, du har adgang til". Dermed afgrænses brugerens søgning til "kun" at omfatte 10 mio. avissider.
 

Hvilke avistitler findes på Mediestream?

Mediestream Aviser indeholder en række udvalgte avistitler for perioden 1918-200, der betragtes som ”ejerløse”. Fra og med september 2017 kan du både søge og læse i disse aviser på en lang række danske folkebiblioteker.
Ønsker man den fulde adgang til Mediestream skal man benytte pc’erne på hhv. Det Kgl. Bibliotek Århus, Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Filminstitut.