Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
Abonnér på kalender

Udstilling af Kresten Lidegaard

Tidligere bibliotekar ved Brovst Bibliotek Kresten Lidegaard udstiller hele marts måned på Brovst Bibliotek.

I januar 2019 ville jeg lige teste mig selv i forhold til, om jeg stadig kunne håndtere en pensel på lærred. Sidste gang jeg prøvede at male var på højskole inden jeg begyndte mit arbejdsliv! Altså har jeg i 2019 været på dagskursus hos underviser og kunstner Henrik Hoffmann Jensen, Aalborg FOF.

Udgangspunktet for mine malerier kommer hovedsagelig ud fra de skitser jeg har farvelagt med farveblyanter. Skitseblokken har jeg med på rejser og ture i Danmark og udlandet. Derfor er mine yndlingsmotiver landskaber, som jeg giver mit helt personlige præg i form af stærke og tydelige farver. Kunstmaling er yderst følelsesbetonet. F.eks. har jeg malet det samme bjerg tre gange med tre forskellige resultater!

Jeg er helt klart blevet udfordret ved at prøve at male abstrakt og geometrisk. Det har kunnet lade sig gøre fordi jeg har bevaret glæden ved det markante farvevalg.

Oliemaling har været min førsteprioritet fordi jeg altid har synes, at der er et dejligt liv i oliefarver. De kræver til gengæld en del tålmodighed i forhold til at komme videre og gøre et motiv helt færdigt. Mine sidste to malerier er malet med akrylfarver som faktisk er meget nemmere at gå til, men som måske mangler lidt glød.

I løbet af året 2019 er det også blevet til en del eksperimentering med forskellige maleteknikker. Jeg bruger hovedsagelig pensel, men prøver at få andre virkemidler frem i motivet med spartel, svamp og fingermaling!

Indtil videre har jeg - som man siger - malet for min egen skyld og fornøjelse. Dog er det helt fint, hvis andre kan finde behag ved min måde at udtrykke mig på. Derfor er jeg selvfølgelig meget glad for at kunne vise, hvad jeg har formået at få på lærred gennem det første år af min pensionisttilværelse.

Tidligere bibliotekar ved Brovst Bibliotek, Kresten Lidegaard