(Hele dagen)
Kattedamsvej 32 B
9440 Aabybro
Abonnér på kalender

Udstilling af gummitasker og kurve

Hanne Tjell Larsen fra Biersted udstiller på bibliotekerne i Pandrup og Aabybro i juli og august

Hanne Tjell Larsen fra Biersted er den nye udstiller på bibliotekerne i Pandrup og Aabybro i juli og august 2022.

Hanne har i sit arbejdsliv været hjemmesygeplejerske, men har samtidig haft en kreativ hånd. Hun strikker meget og har også lavet meget pileflet, til husbehov, og da hun efter pensionering skulle finde på noget nyt, faldt hun over en hobbybog om at fremstille ting af brugte traktorslanger. Ikke et nemt genbrugsmateriale at arbejde med, men Hanne var jo vant til det hårde pileflet, der også kræver hjælpemidler og fingerkræfter.

Bogen om gummitasker mm. gav hende den nødvendige viden og derefter var det bare at gå i gang og lære sig selv teknikkerne. Alt laves i hånden og inspiration og ideer finder hun løbende. Selv en gummislanges facon kan give en ide til en model. Endvidere er nogle slanger seje og kraftige, hvor andre er tyndere og mere medgørlige. Lapninger og reparationer af slangen kan også være med til at bestemme form og facon.

Hanne laver små og store tasker, små og store opbevaringskurve og nogle gange også bælter og remme. Kurvene kan fx bruges som strikkekurve, Hanne er jo som nævnt også inkarneret strikker.

Når Hanne ikke laver kreationer med hænderne, er hun ofte at finde som én af ildsjælene på Vildmoseporten i Store Vildmose.