Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
Abonnér på kalender

JøWjøW udstiller unika keramik

JøWjøW ved Tina Jensen, Nørresundby, udstiller unika keramik på bibliotekerne i Aabybro og Pandrup.

Tina laver keramik med et glimt i øjet. Hun siger om sig selv: Jeg laver mange forskellige slags keramik. Jeg har altid haft et godt øje for skøre og sjove dyr og er også enormt vild med at arbejde ved drejebænken. Jeg er også vild med at male/glasere keramikken og prøver hele tiden på at finde nye flotte farvekombinationer.

Tina udstiller en blanding af brugsgenstande som finurlige krus, hjerteskåle og vaser, men der er også blevet plads til de sjove dyr, kyllinger, heste, fugle, som alle har deres eget, nærmest menneskelige udtryk, som de sidder der med deres ørebøffer.

Passionen for keramik startede på aftenskole, hvor hun gik i flere år. Men aftenskolen kunne slet ikke dække hendes behov for at arbejde med leret. Så den 2-værelses lejlighed blev base (på spisebordet og på altanen) ved siden af skolen. På altanen kom den nyindkøbte ovn også til at bo, og der blev installeret kraft til at trække ovnen. Senere kom drejebænken også til at stå på altanen.

Men pladsen blev for trang og Tina begyndte at lede efter et lille værksted.

Det fandt hun i Nørresundby, hvor hun nu har sit atelier jøWjøW og hvor hun kan træffes efter aftale, for endnu er hun på arbejdsmarkedet om dagen. Se også Tinas hjemmeside: https://joewjoew.dk

Navnet jøWjøW stammer fra Tinas mormor, som altid brugte ordet ”jøwt” om noget, hun syntes var godt, så derfor er Tinas mormor altid med hende i processen med keramikken.

Udstillingen er et samarbejde med Kunstforeningen Hvetbo og kan ses i september og oktober måned.