ByBedstemor

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Target
For alle
Abonnér på kalender
Udstilling

ByBedstemor udstiller

05.07.18
Ny udstilling på bibliotekerne i Pandrup og Aabybro

I juli og august udstiller ByBedstemor ved Marianne Gedde på bibliotekerne i Pandrup og Aabybro.

Marianne Gedde fortæller selv om baggrunden for ByBedstemor:

”Igennem mit 40-årige arbejdsliv som sygeplejerske, hvor vi “lappede” mennesker, lå patchwork (sammensyning af lapper) lige til højrebenet! Spøg til side. I de første år i jobbet var der faktisk tid til at lave lidt håndarbejde i aftenvagterne.

I starten var produktionen rettet imod mine to børn. En elefant applikeret på tøjet eller en ny strikketrøje. Senere udviklede det sig fra små julemus til større ting som væg-og sengetæpper. Juletræstæpper har der været utallige bestillinger på.

Inspirationen finder jeg i stofferne. Det kan være kvaliteten, mønstret eller farverne. Nogle stoffer kan jeg have liggende i flere år, før jeg finder det, som matcher eller den rette model. F.eks. er det for tiden bomuldsstoffer, der mikses med silke.

Syteknikken er selvlært... og man lærer jo af sine fejl!

By Bedstemor er egentlig min datters fortjeneste. Vi var begge enige om, at lageret var blevet for stort og noget måtte gøres. For at nå ud til et større publikum, startede vi derfor siden på Facebook. Jeg er stadig ret ny på det sociale medie, men hvis det står til datteren Sofie Gedde bliver næste skridt en webshop.”

De udstillede genstande kan købes på bibliotekerne.

Udstillingen er et samarbejde med Kunstforeningen Hvetbo.