Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
150 kr
Lokalitet
Brovst Sport og Kulturcenter
Damengvej 2
9460 Brovst
Arrangører
Target
Abonnér på kalender

"Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen".

Foredrag med Simi Jan

Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen.

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Hør Simi Jans barske og personlige beretning fra frontlinjen.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem AOF Jammerbugt, LOF Jammerbugt, Jammerbugt Bibliotekerne og Brovst Sogns Menighedsråd.

Kaffe og kage er inkluderet i billetprisen.

Bestil billetter via et af to links:

"Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen". Foredrag med Simi Jan (aof.dk)

eller

Simi Jan - Da Taliban tog magten | ti 28.mar | LOF Jammerbugt